Serwowany na półmiskach- Zupa: rosół z makaronem- 2 1/2 porcji mięsa na osobę (do wyboru 6 rodzai spośród proponowanych):* rolada wołowa śląska* rolada wieprzowa* kotlet schabowy z pieczarkami* tradycyjny kotlet schabowy* kotlet po sztygarsku (schab, boczek, ser, ogórek)* pieczeń z karczku* kotlet de Volaille* indyk w migdałach* kurczak zapiekany ze smażoną papryką* pierś z kurczaka przekładana pomidorami i serem* roladka drobiowa faszerowana brokułami i serem* Ziemniaki z koperkiem* Kluski śląskie, kluski ciemne* Sos pieczeniowy sos winny z rozmarynem
SAŁATKI (3 do wyboru):
- Sałatka z czerwonej kapusty- Surówka z kapusty białej (ogórek lub marchewka)- Surówka z kapusty mieszanej- Buraki z chrzanem- Surówka z marchwi i pora- Surówka z porem i ananasem
Deser
Do wyboru 1 spośród proponowanych:* Lody z bitą śmietaną i owocami* Kawa mrożona z bitą śmietaną i adwokatem* Sałatka owocowa z musem jogurtowym* Deser wiśniowy* Kawa ze śmietanką i herbata podawana w termosach bez ograniczeń dostępna przez całe przyjęcie weselne* Ciasto - 2 sztuki na osobę (6 rodzai – cukiernia Jagódka)
Zimna płyta
Wędliny z domowej wędzarni- Pasztet z dziczyzny- Półmiski serów- Piramidki z kurczaka w galarecie- Pomidor z ogórkiem zielonym i czerwoną cebulką- Szynka w galarecie- Śledzie po węgiersku* 2 sałatki do wyboru:- Selerowa z czosnkiem- Sałatka tortelini- Sałatka z Ala kebab gyros z kurczaka- Sałatka z kurczaka i jabłka- Sałatka z szynki wiejskiej z serem i ananasem- Sałatka z brokułami i kurczakiem- Sałatka z marynowanej czerwone cebuli- Zestaw zakąskowy kwaśny (ogórki, papryka, pieczarki)- Pieczywo, masło
Kolacje
Kolacja 1Do wyboru:- bogracz- flaki wołowe- potrawka drobiowaKolacja 21½ porcji mięsa na osobę (3 do wyboru spośródproponowanych)* Udko z kurczaka na ostro* Szaszłyki drobiowe* Kurczak ze smażoną papryką* Kotlet szwajcarski* Grillowana pierś z kurczaka* Stek z karkówki po myśliwsku duszony w kapuście pekińskiej z boczkiem* Łosoś w sosie śmietanowym* Morszczuk w sosie śmietanowo cytrynowym* Dufinki, frytki* Sałata grecka lub Sałatka wiosennaOPCJONALNIE DODATKOWA KOLACJAUdziec wieprzowy serwowany przez szefa kuchni z dodatkiem ziemniaków opiekanych i kapusty zasmażanejKoszt 15 zł / osobęKolacja 3*Barszcz z krokietem mięsnym lub pasztecikiem mięsnymDodatkowo do rozliczenia napoje gazowane i sokiIstnieje możliwość zakupienia alkoholi mocnych w tym wina po cenach detalicznychSzampan na powitanie gości weselnych oraz apartament dlanowożeńców na koszt lokalu !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz