czwartek, 11 grudnia 2014

menu weselne

Menu weselne 2014

Do każdego menu weselnego NAPOJE GORĄCE (kawa i herbata) podawane są bez ograniczeń przez całe przyjęcie.


Zestaw 1

ZUPA
  • Rosół drobiowy podany z makaronem
DANIE GŁÓWNE (2 porcje/os.)
  • Szaszłyki drobiowe say-tey w pikantnym sosie
  • De volaille
  • Zraz zawijany
  • Schab panierowany
  • Ziemniaki
  • Warzywa blanszowane
  • Surówki - 4 rodzaje
ZAKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI
  • Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską lub schab nadziewany alzacką wędliną
  • Rolada z kurczęcia faszerowana po królewsku pod warzywami ratatuille
  • Półmisek rozmaitości - kiełbasy, sery, warzywa
  • Różyczki z łososia na ragout cytrynowo-kaparowym
  • Pstrąg z pastą z pieczarek
  • Fantazje śledziowe
  • Sałaka z selera naciowego z ananasem, szynką i kukurydzą lub jaja Molett na bazie sałatki jarzynowej
  • Karkówka w pikantnym sosie lub pasztet w sosie figowym
  • Grzybki marynowane
  • Zimne sosy, Ćwikła, Pieczywo, Masło
DANIA NA GORĄCO (serwowane po godzinie 22.00)
  • Karkówka pieczona, podawana z kopytkam w sosie rozmarynowym
  • Barszcz czerwony z pasztecikami w cieście francuskim

 

Zestaw 2

ZUPA
  • Rosół drobiowy podany z makaronem lub krem z zielonego gorszku
DANIE GŁÓWNE (2 porcje/os.)
  • Szaszłyki drobiowe say-tey w pikantnym sosie
  • Schab w sosie śmietanowym z pieczarkami
  • Zraz zawijany
  • Roladki drobiowe faszerowane serem i papryką
  • Ziemniaki
  • Warzywa blanszowane
  • Sorówki - 4 rodzaje
DESER
  • Panna cotta
ZAKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI
  • Kaczka faszerowana w galarecie lub pierś z kaczki podana na sałacie z malinowym dresingiem
  • Pierś drobiowa z sosem chrzanowym
  • Różyczki z łososia podane na sałacie z nutą grejpfruta
  • Półmisek rozmaitości – kiełbasy, sery, warzywa
  • Pstrąg z pastą z pieczarek
  • Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską lub schab nadziewany alzacką wędliną
  • Mozzarella z pomidorami i świeżą bazylią
  • Sałaka z kurczakiem lub sałatka grecka z fetą
  • Fantazje śledziowe
  • Karkówka w pikantnym sosie lub pasztet w sosie figowym
  • Grzybki marynowane
  • Zimne sosy, Ćwikła, Pieczywo, Masło
DANIA NA GORĄCO (serwowane po godzinie 22.00)
  • Karkówka pieczona, podawana z kopytkami i sosem rozmarynowym
  • Udziec wieprzowy podawany z aromatycznym sosem i pieczonymi ziemniakami
  • Barszcz czerwony z pasztecikami w cieście francuskim i zupa węgierska

Zestaw 3

PRZYSTAWKA
  • Roladki z kaczki z calvadosem na musie jabłkowym
ZUPA
  • Rosół drobiowy podany z makaronem lub krem z pieczarek
DANIE GŁÓWNE (2,5 porcje/os.)
  • Pieczony filet z łososia w sosie holenderskim
  • Risotto z kurczakiem i kurkami
  • Medaliony z polędwiczki w sosie śmietanowym z pieczarkami
  • Zraz zawijany
  • Roladki drobiowe faszerowane serem i papryką
  • Ziemniaki
  • Warzywa blanszowane
  • Surówki - 4 rodzaje surówek
DESER
  • Panna cotta
ZAKĄSKI ZIMNE
  • Rolada z indyka z orzechami na sosie weneckim lub indyk po diabelsku
  • Pierś z kaczki na musie żurawinowym
  • Pasztet zapiekany w cieście francuskim,
  • Różyczki z łososia podane na sałacie z nutą grefpfruta
  • Roladki tęczowe z łososia, szynki i sera
  • Pstrąg z pastą z pieczarek lub sola w cieście z musem chrzanowym
  • Półmisek rozmaitości – kiełbasy, sery, warzywa
  • Sałatka z szynką i winogronem serwowana na łódkach z cykorii lub sałatka Waldorff
  • Sałatka grecka z fetą
  • Fantazje śledziowe
  • Karkówka w pikantnym sosie lub pasztet w sosie figowym
  • Grzybki marynowane
  • Zimne sosy, Ćwikła, Pieczywo, Masło
DANIA NA GORĄCO (serwowane po godzinie 22.00)
  • Karkówka pieczona podawana z kopytkami i sosem rozmarynowym
  • Wielka Uczta Szefa Kuchni: udziec wieprzowy,  żeberka pieczone w miodzie podawane z aromatycznymi sosami, pieczonymi ziemniakami i bigosem kiełbasy, sery, warzywa
  • Sałatka z szynką i winogronem serwowana na ł
  • Sałatka grecka z fetą
  • Fantazje śledziowe
  • Karkó
  • Grzybki marynowane
  • Zimne sosy, Ćwikła, Pieczywo, Masło
DANIA NA GORĄCO (serwowane po godzinie 22.00)
  • Karkó
  • Wielka Uczta Szefa Kuchni: udziec wieprzowy,  
  • Barszcz czerwony z pasztecikami w cieście francuskim i polewka gdańska z wołowiną

POPRAWINY:

Maksymalny czas trwania poprawin: godz. 21.00

Zestaw 1 - 50 zł/os. 40 zł/os.
  • Barszcz czerwony
  • Kurczaki pieczone + ziemniaki + surówka
  • Smalec, ogórki kiszone
  • Pieczywo, masło
  • Menu z wesela
  • Kawa, herbata
Zestaw 2 - 60 zł/os. 50 zł/os.
  • Żurek Staropolski
  • Filet po parysku + ziemniaki + zestaw surówek
  • Smalec, ogórki kiszone
  • Pieczywo, masło
  • Menu z wesela
  • Kawa, herbata
Zestaw 3 - 75 zł/os. 65 zł/os.
  • Żurek Staropolski
  • Koryto smakosza - krupniok, biała kiełbasa, pierogi (z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami) żeberka, golonka, pierś drobiowa, ziemniaki zapiekane
  • Zestaw surówek
  • Smalec, ogórki kiszone
  • Pieczywo, masło
  • Menu z wesela
  • Kawa, herbata

DODATKOWE PROPOZYCJE
STÓŁ WIEJSKI - 1200 zł / 80 os.
Wybór wędzonych kiełbas i wędlin, szynka, pasztet, salceson, boczek, swojski smalec, ogórki kiszone lub małosolne, bigos, kapusta kiszona, chleb wiejski
SUSHI BAR - 500 zł/ 60 os. (około 120 szt.)
PŁONĄCY DZIK - 20 zł / os.
Dzik na płonąco podany z kaszą, dzielony przez prawdziwego myśliwego


ZA NASZYM POŚREDNICTWEM MOŻNA ZAMÓWIĆ:
  • napoje bezalkoholowe (soki, woda, napoje gazowane) 20 zł / os.
  • napoje alkoholowe (wódka, wino, piwo) 50 zł / os.
  • napoje bezalkoholowe i alkoholowe - 60 zł /os.
  • owoce 8 zł / os.
  • tort weselny 8 zł / os.
SPECJALNE UPOMINKI DLA PARY MŁODEJ:
  • Weselna aranżacja sali w kilku kolorach do wyboru
  • Dekoracja kwiatowa na stół prezydialny
  • Apartament oraz dwa pokoje 2-osobowe do dyspozycji Nowożeńców
  • Tradycyjny chleb weselny na powitanie Młodej Pary
  • Kieliszek wina musującego na pierwszy toast dla Pary Młodej i wszystkich gości

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz